Zdjęcia posiłków z dnia 2025.11.13

Śniadania

13.11.2025 śn podst.jpg 13.11.2025 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Makaron na mleku 400 g (GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Szynkowa dębowa drobiowa 50 g, Mix sałat 20 g, Ogórek świeży 80 g,, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Gruszka 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Jogurt naturalny 2,5 % tł. 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twarożek z koperkiem 60 g (MLE), Szynkowa dębowa drobiowa 40 g, Mix sałat 20 g, Ogórek świeży 80 g, Herbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml

Obiady

13.11.2025 ob podst.jpg 13.11.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Barszcz biały z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Gołąbki bez zawijania z kapustą pieczone 100 g (JAJ), Sos pomidorowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g (SEL), Brokuł gotowany 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Gołąbki bez zawijania z kapustą pieczone 100 g (JAJ), Sos pomidorowy 80 ml (GLU, MLE),, Surówka z selera i jabłka z olejem bez cukru 200 g (SEL), Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Kefir 150 g 1 szt (MLE)

Powrót na początek strony