Zdjęcia posiłków z dnia 2025.10.27
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
|
Dieta podstawowa Kefir 150 g 1 szt (MLE)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU) Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Miód 25 g 1szt Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Jabłko 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE)Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 60 g (MLE)Szynka tostowa z kurcząt 40 g Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
|
Dieta podstawowa I zestaw Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (GLU, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g (GLU), Sos mięsno-warzywny z mięsem drobiowym 150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem 150 g, Kalafior gotowany 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g (GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego150 g (GLU, SEL),Surówka z marchwi z olejem bez cukru 200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Sok pomidorowy 200 ml kubek 1 szt
|







