Zdjęcia posiłków z dnia 2025.10.24

Śniadania

24.10.2025 sn pod.jpg 24.10.2025 sn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU, JAJ, MLE)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU) Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE)Dżem z wiśni 25g 1 szt Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE) Śliwka 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE)Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt1 szt (MLE)Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

24.10.2025 ob pod.jpg 24.10.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki # 350 g (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 g Filet z ryby smażony 100 g (GLU, JAJ,RYB) Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150g Warzywa po grecku 100 g ( GLU,SEL)Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki # 350 g (GLU,MLE, SEL)Ziemniaki z koperkiem # 180 g Filet z ryby pieczony 100 g (RYB)Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE)Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g ( GLU) Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE) Papryka świeża 20 g

 

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony