Zdjęcia posiłków z dnia 2025.10.23
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
|
Dieta podstawowa Ryż na mleku 400 ml ( MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU) Bułka grahamka 1 szt (GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Pasztet z fasoli 60 g (GLU, JAJ) Szynkowa dębowa drobiowa 40 g Mix sałat 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Jabłko 150 g |
Dieta łatwostrawna Ryż na mleku 400 ml ( MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU) Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Pasztet warzywny 60 g ( GLU, JAJ, SEL) Szynkowa dębowa drobiowa 40 g Mix sałat 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Jabłko 150 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
|
Dieta podstawowa I zestaw Szpinakowa z ziemniakami # 350 ml (MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU)Sos boloński z mięsem wieprzowym 200 g(GLU, SEL) Surówka wielowarzywna z kapusty białej i czerwonej z olejem # 150 g ( SEL) Brokuł gotowany 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|
Dieta łatwostrawna Szpinakowa z ziemniakami # 350 ml (MLE, SEL) Makaron 180 g (GLU) Sos boloński z mięsem wieprzowym 200 g (GLU, SEL) Brokuł gotowany 150 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|







