Zdjęcia posiłków z dnia 2025.10.17

Śniadania

17.10.2025 sn pod.jpg 17.10.2025 sn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( GLU, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU)Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE)Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Dżem truskawkowy 25 g 1 szt Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE) Jabłko 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Jogurt naturalny Skyr 150 g 1 szt ( MLE) Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE)

Obiady

17.10.2025 ob pod 1.jpg 17.10.2025  ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Dyniowa z makaronem i ziemniakami #350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 g Kotlet rybny pieczony 100 g ( GLU, JAJ,RYB) Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150 g Szpinak gotowany z olejem 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Dyniowa z makaronem i ziemniakami #350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 gKotlet rybny pieczony 100 g ( GLU, JAJ,RYB) Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU) Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE) Papryka świeża 20 g

 

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony