Zdjęcia posiłków z dnia 2025.09.24

Śniadania

śn podst 24.09.2025.jpg śn łatw 24.09.2025.jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 30 g, Jajko gotowane kl. M 1 szt ( JAJ), Sos majonezowy 20 g (JAJ, MLE), Sałata lodowa 10 g Papryka świeża 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Jabłko 150 g

Dieta łatwostrawna 

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna krojona 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Jajko gotowane kl. M 1 szt ( JAJ), Sos koperkowy 20 ml (GLU, MLE),Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 30 g, Sałata lodowa 10 g, Pomidor 100g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250, ml (GLU, MLE), Jabłko 150 g

Obiady

ob podst 24.09.2025.jpg ob łatw 24.09.2025.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Kalafiorowa z zacierką i ziemniakami 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka panierowany 100 g, (GLU, JAJ), Sałatka szwedzka 150 g, Marchew oprószana, 100 g ( GLU, MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta łatwostrawna

Jarzynowa z zacierką i ziemniakami 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem # 180 g, Filet z kurczaka gotowany 100 g, Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU, MLE), Marchew oprószana 150 g ( GLU, MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Powrót na początek strony