Zdjęcia posiłków z dnia 2025.09.10
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kefir 150 g 1 szt (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU) Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 30 g Jajko gotowane kl. M 1 szt ( JAJ) Sos majonezowy 20 g (JAJ, MLE) Sałata lodowa 10 g Papryka świeża 100 gKawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE) Brzoskwinia 150 g |
Dieta łatwostrawna Kefir 150 g 1 szt (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU) Bułka pszenna krojona 50 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Jajko gotowane kl. M 1 szt ( JAJ) Sos koperkowy 20 ml (GLU, MLE) Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 30g Sałata lodowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE) Mus z jabłek prażonych 150 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Kalafiorowa z zacierką i ziemniakami # 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL) Ziemniaki młode z koperkiem 180 g Filet z kurczaka panierowany 100 g (GLU, JAJ) Sałatka szwedzka # 150 g Marchew oprószana 100 g ( GLU, MLE) Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|
Dieta łatwostrawna Jarzynowa z zacierką i ziemniakami # 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL) Ziemniaki młode z koperkiem 180 g Filet z kurczaka gotowany 100 g Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU, MLE) Marchew oprószana 150 g ( GLU, MLE) Kompot owocowy z cukrem 250 ml |