Zdjęcia posiłków z dnia 2025.08.04

Śniadania

04.08.2025 śn podst.jpg 04.08.2025 śn łatw.jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 50 g ( MLE), Ser żółty 30 g (MLE), Rukola 20 g, Ogórek świeży 80 g, Herbata owocowa z cukrem 250 ml, Arbuz 150 g

Dieta łatwostrawna

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna krojona 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 50 g ( MLE), Ser mozzarella 30 g (MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250ml, Arbuz 150 g

Obiady

04.08.2025 ob podst.jpg 04.08.2025 ob łatw.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (GLU, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem 150 g, Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta łatwostrawna

Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (MLE, SEL), Makaron 180 g (GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL), Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 150 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Powrót na początek strony