Zdjęcia posiłków z dnia 2025.08.04
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kefir 150 g 1 szt ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 50 g ( MLE), Ser żółty 30 g (MLE), Rukola 20 g, Ogórek świeży 80 g, Herbata owocowa z cukrem 250 ml, Arbuz 150 g |
Dieta łatwostrawna Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna krojona 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 50 g ( MLE), Ser mozzarella 30 g (MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250ml, Arbuz 150 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (GLU, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem 150 g, Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta łatwostrawna Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (MLE, SEL), Makaron 180 g (GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL), Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 150 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml |