Zdjęcia posiłków z dnia 2025.07.11
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Płatki jęczmienne na mleku 400 ml (GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Banan 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Jogurt naturalny Skyr 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE) |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Dyniowa z makaronem i ziemniakami350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki młode z koperkiem 180 g, Kotlet rybny pieczony 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150 g, Szpinak gotowany z olejem 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Dyniowa z makaronem i ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki młode z koperkiem 180 g, Kotlet rybny pieczony 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g
|