Zdjęcia posiłków z dnia 2025.07.04

Śniadania

04.07.20.25 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml (GLU, JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Dżem z czarnych porzeczek 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Ogórek świeży 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Melon 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Ogórek świeży 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

04.07.2025 ob podst.jpg 04.07.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki młode z koperkiem 180 g, Filet z ryby smażony 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z kapusty białej z olejem 150 g, Warzywa po grecku 100 g (GLU, SEL), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki młode z koperkiem 180 g, Filet z ryby pieczony 100 g (RYB), Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z kapusty białej z olejem b/c 200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g 

Powrót na początek strony