Zdjęcia posiłków z dnia 2025.06.27
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( GLU, MLE)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU)Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE)Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE)Dżem truskawkowy 25 g 1 szt Sałata zielona masłowa 10 gOgórek świeży 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE) Banan 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Jogurt naturalny Skyr 150 g 1 szt (MLE) Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Ogórek świeży 100 g Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE) |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Dyniowa z makaronem i ziemniakami# 350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki młode z koperkiem 180 gKotlet rybny pieczony 100 g ( GLU,JAJ, RYB)Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150 g Szpinak gotowany z olejem 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Dyniowa z makaronem i ziemniakami# 350 ml (GLU, MLE, SEL)Ziemniaki młode z koperkiem 180 gKotlet rybny pieczony 100 g ( GLU,JAJ, RYB)Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c 200 g Kompot owocowy bez cukru 250 mlChleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU) Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE) Papryka świeża 20 g
|
Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj