Zdjęcia posiłków z dnia 2025.06.25
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU)Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Szynka delikatesowa z fileta 40 g ( MLE) Pasta z jaj z koperkiem 60 g (JAJ, MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE) Jabłko 150 |
Dieta łatwostrawna Płatki owsiane na mleku 400 ml (GLU, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g(GLU) Bułka pszenna krojona 50 g (GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Szynka delikatesowa z fileta 40 g (MLE) Pasta z jaj z koperkiem 60 g ( JAJ, MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE) Jabłko 150 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Szczawiowa z ziemniakami # 350 ml (MLE, SEL) Ziemniaki młode z koperkiem 180 gKotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU, JAJ) Mizeria 150 g (MLE) Marchew w kostce z groszkiem oprószana 100 g (GLU, MLE) Kompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta łatwostrawna Kalafiorowa z ziemniakami i natką pietruszki # 350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki młode z koperkiem 180 g Zrazik drobiowy gotowany 100 g (GLU, JAJ) Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL) Marchew oprószana 150 g (GLU, MLE) Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|