Zdjęcia posiłków z dnia 2025.06.23
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kefir 150 g 1 szt (MLE )Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU) Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Miód 25 g 1 szt Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE)Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Kiwi 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE)Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE)Twaróg półtłusty plastry 60 g ( MLE) Filet kruchy 40 g Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki #350 ml (GLU, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU) Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego150 g (GLU, SEL) Surówka z marchwi z olejem # 150 g Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki#350 ml (MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU)Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego150 g (GLU, SEL)Surówka z marchwi z olejem # bez cukru200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Sok pomidorowy 300 ml 1 szt |