Zdjęcia posiłków z dnia 2025.06.06

Śniadania

06.06.2025 sn pod .jpg 06.06.2025 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml (GLU, JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem z czarnych porzeczek 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE) Melon 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt (MLE) Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

06.06.2025 ob pod .jpg 06.06.2025 ob cuk .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki # 350 g (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 g Filet z ryby smażony 100 g (GLU, JAJ, RYB) Surówka z kapusty białej z olejem150 g Warzywa po grecku 100 g (GLU, SEL) Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki # 350 g (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 g Filet z ryby pieczony 100 g ( RYB) Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE) Surówka z kapusty białej z olejem b/c 200 g Kompot owocowy bez cukru 250 mlChleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU) Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE) Papryka świeża 20 g

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

 

Powrót na początek strony