Zdjęcia posiłków z dnia 2025.06.02
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU)Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE) Szynka sołtysówka 50 g Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Melon 150 g |
Dieta łatwostrawna |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Barszcz ukraiński z ziemniakami # 350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 g Kotlet jajeczny - pieczony 100 g (GLU, JAJ) Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE) Surówka z marchwi i jabłka z olejem # 150 g Kalafior gotowany 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta łatwostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami # 350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 gKotlet jajeczny - pieczony 100 g (GLU, JAJ) Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE) Surówka z marchwi i jabłka z olejem # 100 g Kalafior gotowany 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|