Zdjęcia posiłków z dnia 2025.05.26

Śniadania

26.05 sn pod .jpg 26.05 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt (MLE)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU)Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE)Miód 25 g 1 sztTwaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE)Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata owocowa z cukrem 250 ml Arbuz 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych 

węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE)Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g(GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE)Twaróg półtłusty plastry 60 g ( MLE) Filet kruchy 40 g Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata owocowa  bez cukru 250 ml

Obiady

26.05 ob pod1 .jpg 26.05 ob cuk  .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki # 350 ml (GLU, MLE,SEL) Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU)Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL) Surówka z marchwi z olejem # 150 g Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki# 350 ml (MLE, SEL)Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU) Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL) Surówka z marchwi z olejem # bez cukru 200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Sok pomidorowy 300 ml 1 szt

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony