Zdjęcia posiłków z dnia 2025.05.19
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE), Szynka sołtysówka 50 g,Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250ml, Melon 150 g |
Dieta łatwostrawna Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU), Bułka pszenna krojona 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka sołtysówka 40 g, Serek homogenizowany naturalny z ziołami 60 g (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Melon 150 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Barszcz ukraiński z ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet jajeczny - pieczony 100 g (GLU, JAJ), Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z marchwi i jabłka z olejem 150 g, Kalafior gotowany 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta łatwostrawna Barszcz czerwony z ziemniakami 350 ml(GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet jajeczny - pieczony 100 g ( GLU, JAJ), Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z marchwi i jabłka z olejem 100 g, Kalafior gotowany 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml |