Zdjęcia posiłków z dnia 2025.05.16

Śniadania

16.05.2025 sn pod .jpg 16.05.2025 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

16.05.2025 ob pod .jpg 16.05.2025 ob cuk  .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Dyniowa z makaronem i ziemniakami # 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem # 180 g, Kotlet rybny pieczony 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150 g, Szpinak gotowany z olejem 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Dyniowa z makaronem i ziemniakami # 350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 g Kotlet rybny pieczony 100 g (GLU, JAJ,RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c 200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g

Powrót na początek strony