Zdjęcia posiłków z dnia 2025.04.28
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Miód 25 g 1 szt, Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną z cukrem 250 ml, Banan 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 60 g ( MLE), Filet kruchy 40 g, Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki #350 ml (GLU, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU) Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego150 g (GLU, SEL) Surówka z marchwi z olejem # 150 g Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki#350 ml (MLE, SEL)Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU)Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego150 g (GLU, SEL)Surówka z marchwi z olejem # bez cukru 200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Sok pomidorowy 300 ml 1 szt
|
Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj