Zdjęcia posiłków z dnia 2025.04.28

Śniadania

28.04.2025 śn podst.jpg 28.05.2025 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Miód 25 g 1 szt, Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną z cukrem 250 ml, Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych 

węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 60 g ( MLE), Filet kruchy 40 g, Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml

Obiady

28.04.2025 ob pod .jpg 28.04.2025 ob cuk .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki #350 ml (GLU, MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU) Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego150 g (GLU, SEL) Surówka z marchwi z olejem # 150 g Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki#350 ml (MLE, SEL)Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU)Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego150 g (GLU, SEL)Surówka z marchwi z olejem # bez cukru 200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Sok pomidorowy 300 ml 1 szt

 

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony