Zdjęcia posiłków z dnia 2025.04.25

Śniadania

25.04.2025 śn podst.jpg 25.04.2025 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU, JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem z czarnych porzeczek 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Rzodkiewka 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Melon 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt ( MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g(GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Rzodkiewka 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

25.04.2025 ob pod .jpg 25.04.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby smażony 100 g ( GLU, JAJ, RYB), Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g, Warzywa po grecku 100 g ( GLU, SEL), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych

węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki # 350 g (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem # 180 g Filet z ryby pieczony 100 g  ( RYB) Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE) Surówka z kapusty kiszonej z olejem # b/c 200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml
Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g ( GLU) Masło 83% tł. 5 g (MLE)
Ser żółty 20 g (MLE) Papryka świeża 20 g

Powrót na początek strony