Zdjęcia posiłków z dnia 2025.04.24

Śniadania

24.04.2025 śn podst.jpg 24.04.2025 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 400 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Pasztet z fasoli 60 g (GLU, JAJ), Filet kruchy 40 g, Roszponka 20 g, Ogórek kiszony 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Jogurt naturalny 2,5 % tł. 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g ( GLU), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Pasztet z fasoli 60 g (GLU, JAJ), Filet kruchy 40 g, Mix sałat 20 g, Ogórek kiszony 80 g, Herbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml

Obiady

24.04.2025 ob podst.jpg 24.04.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU), Sos boloński z mięsem wieprzowym 200 g (GLU, SEL), Surówka po żydowsku 150 g, Brokuł gotowany 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU), Sos boloński z mięsem wieprzowym 200 g (GLU, SEL), Surówka po żydowsku 200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Sok pomidorowo-warzywny 1 szt ( SEL)

Powrót na początek strony