Zdjęcia posiłków z dnia 2025.04.22

Śniadania

22.04.2025 sn pod.jpg 22.04.2025 sn latw.jpg

Dieta podstawowa

Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( GLU, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU) Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Szynka delikatesowa z fileta 50 g ( MLE) Ser żółty 30 g (MLE) Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata owocowa z cukrem 250 ml Jabłko 150 g

Dieta łatwostrawna

Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( GLU, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU) Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Miód 25 g 1 szt Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata owocowa z cukrem 250 ml Jabłko 150 g

Obiady

22.04.2025 ob latw.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami # 350 ml (GLU, SEL) Kasza pęczak 180 g (GLU)Kotlet mielony wieprzowy 100 g ( GLU, JAJ) Surówka z selera i marchwi z olejem # 150 g (SEL) Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Dieta łatwostrawna

Koperkowa z ziemniakami # 350 ml(GLU, MLE, SEL) Kasza kuskus 180 g (GLU) Pulpet wieprzowy 100 g ( GLU, JAJ) Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL) Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 gSurówka z selera i marchwi z olejem # 100 g (SEL) Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Powrót na początek strony