Zdjęcia posiłków z dnia 2025.04.18

Śniadania

18.04.2025 śn pod.jpg 18.04.2025 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 400 ml (MLE),Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Rzodkiewka 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Rzodkiewka 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE)

Obiady

18.04.2025 ob podst.jpg 18.04.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Dyniowa z makaronem i ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet rybny pieczony 100 g (GLU, JAJ,RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150 g, Szpinak gotowany z olejem 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Dyniowa z makaronem i ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL)Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet rybny pieczony 100 g (GLU, JAJ,RYB), Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c 200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g

Powrót na początek strony