Zdjęcia posiłków z dnia 2025.04.16

Śniadania

16.04.2025 śn podst.jpg 16.04.2025 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 40 g ( MLE), Pasta z jaj z koperkiem 60 g ( JAJ, MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Jabłko 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt ( MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g(GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 40 g ( MLE), Pasta z jaj z koperkiem 60 g ( JAJ, MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE)

Obiady

16.04.2025 ob podst.jpg 16.04.2025 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Szczawiowa z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU,JAJ), Sałatka szwedzka 150 g, Marchew w kostce z groszkiem oprószana 100 g (GLU, MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Szczawiowa z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Zrazik drobiowy gotowany 100 g ( GLU,JAJ), Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL), Sałatka szwedzka 200g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Sałatka ryżowa z brokułem i jajkiem 120g (JAJ, MLE, SEL)

Powrót na początek strony