Zdjęcia posiłków z dnia 2025.04.11

Śniadania

11.04.2025 sn pod.jpg 11.04.2025 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU, JAJ, MLE)Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU)Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE)Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Dżem z czarnych porzeczek 25 g 1 szt Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE) Melon 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych 

węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt ( MLE) Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE)Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE)



Obiady

11.04.2025 ob podst.jpg 11.04.2025 ob cuk.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby smażony 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150 g, Warzywa po grecku 100 g (GLU, SEL), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby pieczony 100 g (RYB), Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g

Powrót na początek strony