Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.31

Śniadania

31.03.2025 śn podst.jpg 31.03.2025 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt (MLE ), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Miód 25 g 1 szt, Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Rukola 20 g Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 60 g ( MLE), Filet kruchy 40 g, Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną bez cukru 250ml

Obiady

31.03.2025 ob pod.jpg 31.03.2025 ob cuk .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

 Jarzynowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (GLU, MLE,SEL), Makaron pełnoziarnisty180g ( GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem 150 g, Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych

węglowodanów

Brokułowa z ziemniakami i natką pietruszki 350 ml (MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g ( GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem bez cukru200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Sok pomidorowy 300 ml 1 szt

 

Powrót na początek strony