Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.25
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( GLU,MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 50 g (MLE), Ser żółty 30 g (MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata owocowa bez cukru 250 ml, Jabłko 150g |
Dieta łatwostrawna Płatki jęczmienne na mleku 400 ml ( GLU,MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Miód 25 g 1 szt, Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata owocowa z cukrem 250 ml, Jabłko 150 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Kapuśniak z kapusty kiszonej z ziemniakami 350 ml (GLU, SEL), Kasza pęczak 180 g (GLU), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g (JAJ), Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL), Surówka z selera i marchwi z olejem 150 g (SEL), Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|
Dieta łatwostrawna Koperkowa z ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Kasza kuskus 180 g (GLU), Pieczeń rzymska wieprzowa 100 g ( JAJ), Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL), Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g, Surówka z selera i marchwi z olejem 100 g (SEL), Kompot owocowy z cukrem 250 ml
|