Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.21

Śniadania

21.03.2025 śn podst.jpg 21.03.2025 śn cuk.jpg

Dieta podstawowa

Kasza kukurydziana na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE)

Obiady

21.03.2025 ob pod 2 .jpg 21.03.2025 ob cuk .jpg

Dieta podstawowa II zestaw

Dyniowa z makaronem i ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL)
Ziemniaki z koperkiem 180 g Filet z ryby smażony 100 g ( GLU, JAJ,
RYB) Surówka z czerwonej kapusty z olejem 150 g Szpinak gotowany z olejem 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych 

węglowodanów

Dyniowa z makaronem i ziemniakami350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 180 g Kotlet rybny pieczony 100 g ( GLU, JAJ,RYB) Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU) Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE) Papryka świeża 20 g

 

Powrót na początek strony