Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.20

Śniadania

20.03.2025 sn podst.jpg 20.03.2025 śn latwo.jpg

Dieta podstawowa

Makaron na mleku 400 g (GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Filet kruchy 50 g, Mix sałat 20 g, Ogórek kiszony 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Mandarynka 150 g

Dieta łatwostrawna

Makaron na mleku 400 g (GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Filet kruchy 40 g, Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE), Mix sałat 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Mandarynka 150 g

Obiady

20.03.2025 ob pod .jpg 20.03.2025 ob latw.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

 Barszcz biały z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Gołąbki bez zawijania z kapustą pieczone 100 g (JAJ), Sos pomidorowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g (SEL), Brokuł gotowany 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta łatwostrawna

Ziemniaczana 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Gołabki bez zawijania pieczone 100 g (JAJ), Sos pomidorowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL), Brokuł gotowany 100g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Powrót na początek strony