Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.19

Śniadania

19.03.2025 śn podst.jpg 19.03.2025 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 40 g ( MLE), Pasta z jaj z koperkiem 60 g ( JAJ, MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Jabłko 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt ( MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 40 g ( MLE), Pasta z jaj z koperkiem 60 g ( JAJ, MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE)

Obiady

19.03.2025 ob podst.jpg 19.03.2025 ob latwo.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Szczawiowa z ziemniakami 350 ml(MLE, SEL)Ziemniaki z koperkiem 180 gKotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU,JAJ)Sałatka szwedzka 150 gMarchew w kostce z groszkiem oprószana100 g (GLU, MLE)Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta łatwostrawna

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Zrazik drobiowy gotowany 100 g (GLU, JAJ), Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL), Marchew oprószana 150 g (GLU, MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Powrót na początek strony