Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.18
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Ryż na mleku 400 ml ( MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU) Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 50 g Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Papryka świeża 100 g Herbata owocowa z cukrem 250 ml, pomarańcza 150g |
Dieta łatwostrawna Ryż na mleku 400 ml ( MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g(GLU) Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE)Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 40 g Serek homogenizowany naturalny z ziołami 60 g (MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Herbata owocowa z cukrem 250 ml Pomarańcza 150 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Pieczarkowa z ziemniakami # 350 ml (GLU, MLE, SEL) Kasza gryczana 180 g Szynka wieprzowa pieczona 100 g Sos własny 80 ml (GLU, SEL) Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką # 150 g (MLE) Buraczki gotowane 100 gKompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta łatwostrawna Koperkowa z ziemniakami 350 ml ( GLU, MLE, SEL) Kasza jęczmienna 180 g ( GLU) Szynka wieprzowa gotowana 100 g Sos własny 80 ml (GLU, SEL)Buraczki gotowane 100 g Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką # 100 g (MLE) Kompot owocowy z cukrem 250 ml |