Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.17
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Miód 25 g 1 szt, Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Banan 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 60 g ( MLE), Filet kruchy 40 g, Rukola 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Jarzynowa z ziemniakami 350 ml ( GLU, MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g (GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem 150 g, Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Brokułowa z ziemniakami 350 ml ( MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g (GLU), Sos warzywno-mięsny z mięsa drobiowego 150 g (GLU, SEL), Surówka z marchwi z olejem bez cukru 200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Sok pomidorowy 300 ml 1 szt |