Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.14

Śniadania

14.03.2025 śn podst.jpg 14.03.2025 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml ( GLU, JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem brzoskwiniowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Pomarańcza 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt ( MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE)

Obiady

14.03.2025 ob podst.jpg 14.03.2025 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 g(GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby smażony 100 g ( GLU, JAJ, RYB), Surówka z kapusty kiszonej olejem 150g, Warzywa po grecku 100 g ( GLU, SEL), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z ryby pieczony 100 g ( RYB), Sos cytrynowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c200 g, Kompot owocowy bez cukru 250 ml, Sok wielowarzywny 330 ml

Powrót na początek strony