Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.13

Śniadania

13.03.2025 śn podst.jpg 13.03.2025 śn latwo.jpg

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Pasztet z fasoli 60 g (GLU, JAJ), Filet kruchy 40 g, Mix sałat 20 g, Ogórek świeży 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Banan 150 g

Dieta łatwostrawna

Ryż na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Pasztet warzywny 60 g (GLU, JAJ, SEL), Filet kruchy 40 g, Mix sałat 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Banan 150 g

Obiady

13.03.2025 ob pod.jpg 13.03.2025 ob lat.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

 Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL), Makaron pełnoziarnisty 180 g (GLU), Sos boloński z mięsem wieprzowym 200 g (GLU, SEL), Surówka po żydowsku 150 g, Brokuł gotowany 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta łatwostrawna

Szpinakowa z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL), Makaron 180 g (GLU), Sos boloński z mięsem wieprzowym 200 g (GLU, SEL), Brokuł gotowany 150 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Powrót na początek strony