Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.12

Śniadania

12.03.2025 śn podst.jpg 12.03.2025 sn latwojpg.jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 30 g, Jajko gotowane kl. M 1 szt ( JAJ), Sos majonezowy 20 g (JAJ, MLE), Sałata lodowa 10 g, Papryka świeża 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Mandarynka 150 g

Dieta łatwostrawna

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna krojona 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Jajko gotowane kl. M 1 szt ( JAJ), Sos koperkowy 20 ml (GLU, MLE), Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 30 g, Sałata lodowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Mandarynka 150 g

Obiady

12.03.2025 ob podst.jpg 12.05.2025 ob latwo.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Kalafiorowa z zacierką i ziemniakami 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka panierowany 100 g (GLU, JAJ), Surówka wielowarzywna z olejem 150 g (SEL), Marchew oprószana 100 g (GLU, MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 m

Dieta łatwostrawna

Jarzynowa z zacierką i ziemniakami 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka gotowany 100 g, Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE), Marchew oprószana 150 g ( GLU, MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Powrót na początek strony