Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.10

Śniadania

10.2025.03 sn pod .jpg 10.2025.03 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU)Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE) Szynka sołtysówka 50 g Sałata zielona masłowa 10 g Papryka świeża 100 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Pomarańcza 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych 

węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE)Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE)Serek homogenizowany naturalny z ziołami 60 g (MLE)Szynka sołtysówka 40 g Sałata zielona masłowa 10 g Papryka świeża 100 g Herbata czarna z cytryną bez cukru 250 ml

Obiady

10.03.2025 ob podst.jpg 10.03.2025 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Barszcz ukraiński z ziemniakami # 350ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 180 g Kotlet jajeczny - pieczony 100 g ( GLU,JAJ) Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE) Surówka z marchwi i jabłka z olejem #150 g Kalafior gotowany 100 g Kompot owocowy z cukrem 250

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami # 350ml (GLU, MLE, SEL)Ziemniaki z koperkiem 180 g Kotlet jajeczny - pieczony 100 g ( GLU,JAJ)Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE) Surówka z marchwi i jabłka z olejem # bez cukru 200 g Kompot owocowy bez cukru 250 ml Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU) Masło 83% tł. 5 g (MLE) Szynka delikatesowa z fileta 20 g ( MLE) Ogórek świeży 50 g Papryka świeża 20 g

Powrót na początek strony