Zdjęcia posiłków z dnia 2025.03.04

Śniadania

04.03.2025 śn podst.jpg 04.03.2025 śn latwo.jpg

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 50 g, Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Papryka świeża 100 g, Herbata owocowa z cukrem 250 ml, Pomarańcza 150 g

Dieta łatwostrawna

Ryż na mleku 400 ml (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 40 g, Serek homogenizowany naturalny z ziołami 60 g (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Herbata owocowa z cukrem 250 ml, Pomarańcza 150 g

Obiady

04.03.2025 ob podst.jpg 04.03.2025 ob 04.03.2025.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Kasza gryczana 180 g, Szynka wieprzowa pieczona 100 g, Sos własny 80 ml (GLU, SEL), Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką 150 g , Buraczki gotowane 100 g, Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta łatwostrawna

Koperkowa z ziemniakami 350 ml (GLU, MLE, SEL), Kasza jęczmienna 180 g (GLU), Szynka wieprzowa gotowana 100 g, Sos własny 80 ml (GLU, SEL), Buraczki gotowane 100 g, Surówka z kapusty pekińskiej z jabłkiem i marchewką 100 g (MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Powrót na początek strony