Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.20

Śniadania

20.02.2025 sn pod .jpg 20.02.2025 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Makaron na mleku 400 g (GLU, MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU)Bułka grahamka 1 szt (GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE)Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE) Filet kruchy 50 gMix sałat 20 g Ogórek kiszony 80 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Mandarynka 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych 

węglowodanów

Jogurt naturalny 2,5 % tł. 150 g 1 szt (MLE) Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU)Bułka grahamka 1 szt (GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twarożek z koperkiem 60 g (MLE)Filet kruchy 40 g Mix sałat 20 g Ogórek kiszony 80 g Herbata czarna z cytryną bez cukru250 ml

Obiady

20.02.2025 ob pod.jpg 20.02.2025 ob cuk .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

 Barszcz biały z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 180 g Gołąbki bez zawijania z kapustą pieczone 100 g (JAJ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU, MLE) Surówka z selera i jabłka z olejem150 g (SEL) Brokuł gotowany 100 g Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych 

węglowodanów

Barszcz biały z ziemniakami # 350 g(GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 180 g Gołąbki bez zawijania z kapustą pieczone 100 g (JAJ) Sos pomidorowy 80 ml (GLU, MLE)Surówka z selera i jabłka z olejem bez cukru 200 g (SEL) Kompot owocowy bez cukru 250 ml Kefir 150 g 1 szt (MLE)

 

Jadłospis od dnia 2023-12-01 do 2023-12-10 kliknij tutaj

Powrót na początek strony