Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.19

Śniadania

19.02.2025 sn pod.jpg 19.02.2025 sn lat .jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 40 g ( MLE), Pasta z jaj z koperkiem 60 g (JAJ, MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Jabłko 150 g

Dieta łatwostrawna

Płatki owsiane na mleku 400 ml (GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna krojona 50 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 40 g (MLE), Pasta z jaj z koperkiem 60 g ( JAJ, MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Jabłko 150 g

Obiady

19.02.2025 ob pod.jpg 19.02.2025 ob lat .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Szczawiowa z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU, JAJ), Sałatka szwedzka 150 g, Marchew w kostce z groszkiem oprószana 100 g (GLU, MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

 

Dieta łatwostrawna

Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Zrazik drobiowy gotowany 100 g (GLU, JAJ), Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL), Marchew oprószana 150 g (GLU, MLE), Kompot owocowy z cukrem 250 ml

Powrót na początek strony