Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.10
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE),Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE), Szynka sołtysówka 50 g, Sałata zielona masłowa 10 g, Papryka świeża 100 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Pomarańcza 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Serek homogenizowany naturalny z ziołami 60 g (MLE), Szynka sołtysówka 40 g, Sałata zielona masłowa 10 g, Papryka świeża 100 g, Herbata czarna z cytryną bez cukru 250ml |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Barszcz ukraiński z ziemniakami 350ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet jajeczny - pieczony 100 g ( GLU,JAJ), Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z marchwi i jabłka z olejem 150 g, Kalafior gotowany 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem250 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Barszcz ukraiński z ziemniakami 350ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g,Kotlet jajeczny - pieczony 100 g ( GLU,JAJ), Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z marchwi i jabłka z olejem bez cukru 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml,Chleb razowy żytnio- pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 20 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g |