Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.10

Śniadania

10.02.2025 śn podst.jpg 10.02.2025 śn cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE),Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE), Szynka sołtysówka 50 g, Sałata zielona masłowa 10 g, Papryka świeża 100 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Pomarańcza 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Serek homogenizowany naturalny z ziołami 60 g (MLE), Szynka sołtysówka 40 g, Sałata zielona masłowa 10 g, Papryka świeża 100 g, Herbata czarna z cytryną bez cukru 250ml

Obiady

10.02.2025 ob cukrz.jpg 10.02.2025 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Barszcz ukraiński z ziemniakami 350ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet jajeczny - pieczony 100 g ( GLU,JAJ), Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z marchwi i jabłka z olejem 150 g, Kalafior gotowany 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Barszcz ukraiński z ziemniakami 350ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g,Kotlet jajeczny - pieczony 100 g ( GLU,JAJ), Sos koperkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z marchwi i jabłka z olejem bez cukru 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml,Chleb razowy żytnio- pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 20 g ( MLE), Ogórek świeży 50 g

Powrót na początek strony