Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.07
Śniadania |
|
|
![]() |
Dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku 400 ml ( MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Banan 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g(GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE) |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Dyniowa z makaronem i ziemniakami350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 180 g Kotlet rybny pieczony 100 g ( GLU, JAJ,RYB) Surówka z czerwonej kapusty z olejem150 g Szpinak gotowany z olejem 100 g Kompot owocowy z jabłkami z cukrem250 ml
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Dyniowa z makaronem i ziemniakami350 ml (GLU, MLE, SEL) Ziemniaki z koperkiem 180 g Kotlet rybny pieczony 100 g ( GLU, JAJ,RYB) Surówka z czerwonej kapusty z olejem b/c200 g Kompot owocowy z jabłkami bez cukru250 ml Chleb razowy żytnio- pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE) Papryka świeża 20 g
|