Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.06
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Makaron na mleku 400 g (GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU), Bułka grahamka 1 szt (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE), Filet kruchy 50 g, Mix sałat 20 g, Ogórek kiszony 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Mandarynka 150 g |
Dieta łatwostrawna Makaron na mleku 400 g (GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g(GLU), Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Filet kruchy 40 g, Twarożek z koperkiem 60 g ( MLE), Mix sałat 20 g, Pomidor 80 g, Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml, Mandarynka 150 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Barszcz biały z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Gołąbki bez zawijania z kapustą pieczone 100 g (JAJ), Sos pomidorowy 80 ml ( GLU, MLE), Surówka z selera i jabłka z olejem 150 g (SEL), Brokuł gotowany 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml |
Dieta łatwostrawna Ziemniaczana 350 ml (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Gołabki bez zawijania pieczone 100 g (JAJ), Sos pomidorowy 80 ml ( GLU, MLE), Surówka z selera i jabłka z olejem 100 g (SEL), Brokuł gotowany 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml |