Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.05
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Płatki owsiane na mleku 400 ml ( GLU, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( LU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 40 g (MLE), Pasta z jaj z koperkiem 60 g ( JAJ, MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Jabłko 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Maślanka naturalna 330 ml 1 szt ( MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 40 g ( MLE), Pasta z jaj z koperkiem 60 g ( JAJ,MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU,MLE) |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Szczawiowa z ziemniakami 350 ml (MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet mielony drobiowy 100 g ( GLU,JAJ), Sałatka szwedzka 150 g, Marchew w kostce z groszkiem oprószana100 g (GLU, MLE), kompot owocowy z jabłkami z cukrem250 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Szczawiowa z ziemniakami 350 ml(MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Zrazik drobiowy gotowany 100 g ( GLU,JAJ), Sos jarzynowy 80 ml (GLU, MLE, SEL), Sałatka szwedzka 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml, Jabłko 150 g |