Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.04

Śniadania

04.02 sn pod .jpg 04.02 sn lat .jpg

 

Dieta podstawowa

Ryż na mleku 400 ml ( MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g ( GLU)Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 50 gSer kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt ( MLE) Sałata zielona masłowa 10 g Papryka świeża 100 gHerbata owocowa z cukrem 250 ml Pomarańcza 150 g



Dieta łatwostrawna

Ryż na mleku 400 ml ( MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 50g(GLU)Bułka pszenna 1 szt 50 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Wędlina drobiowa- Kurczak gotowany 40gSerek homogenizowany naturalny z ziołami 60 g (MLE)Sałata zielona masłowa 10 g Pomidor 100 g Herbata owocowa z cukrem 250 ml Pomarańcza 150 g

Obiady

2025.04.02 ob pod.jpg 2025.04.02 ob latw.jpg

Dieta podstawowa

Pieczarkowa z ziemniakami 350 ml(GLU, MLE, SEL), Kasza gryczana 180g, Szynka wieprzowa pieczona 100 g, Sos własny 80 ml (GLU, SEL), Surówka z kapusty pekinskiej z kukurydzą i jogurtem  150 g (MLE), Buraczki gotowane 100 g, Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml

 

Dieta łatwostrawna

Koperkowa z ziemniakami 350 ml ( GLU,MLE, SEL), Kasza jęczmienna 180 g ( GLU), Szynka wieprzowa gotowana 100 g, Sos własny 80 ml (GLU, SEL), Buraczki gotowane 100 g, Surówka z kapusty pekinskiej z jogurtem 100 g (MLE), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml

 

Powrót na początek strony