Zdjęcia posiłków z dnia 2025.02.03

Śniadania

03.25 latwa sn .jpg 03.25 cuk sn .jpg

Dieta łatwostrawna

Kefir 150 g 1 szt (MLE)Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU) Bułka pszenna krojona 50 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Miód 25 g 1 szt Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250ml Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE) Chleb razowy żytnio- pszenny 100 g (GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 60 g ( MLE)Filet kruchy 40 g Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną bez cukru 250ml

Obiady

03.25 ob latw .jpg 03.25 ob cuk .jpg

Dieta łatwostrawna

Brokułowa z ryżem i ziemniakami 350 ml(MLE, SEL)Makaron z sosem warzywno-mięsnym zmięsa drobiowego 250 g ( GLU, SEL)Cukinia pieczona z przecierem pomidorowym 150 g Kompot owocowy z jabłkami z cukrem250 ml

 

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

 Brokułowa z ryżem i ziemniakami 350 ml(MLE, SEL)Makaron pełnoziarnisty z sosemwarzywno-mięsnym z mięsa drobiowego250 g (GLU, SEL)Surówka z marchwi z olejem # bez cukru200 g Kompot owocowy z jabłkami bez cukru250 ml Sok pomidorowy 300 ml

Powrót na początek strony