Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.31
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Zacierka na mleku 400 ml (GLU, JAJ, MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g (GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt, Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml (GLU, MLE), Pomarańcza 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Maślanka naturalna 330 ml 1 szt (MLE), Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g (GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g (MLE), Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 g trójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250 ml (GLU, MLE) |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Krupnik jęczmienny z ziemniakami 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet rybny pieczony 100 g ( GLU, JAJ,RYB), Surówka z kapusty kiszonej z olejem 150g, Warzywa po grecku 100 g (GLU, SEL), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów Krupnik jęczmienny z ziemniakami i natką pietruszki 350 g (GLU, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet rybny pieczony 100 g (GLU, JAJ, RYB), Surówka z kapusty kiszonej z olejem b/c 200 g, Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g (GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE) Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g |