Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.29

Śniadania

29.01.25 podst sn .jpg 29.01.25 sn łatwo.jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU), Masło 83% tł. 15 g (MLE), Szynka delikatesowa z fileta 30 g ( MLE), Jajko gotowane kl. M 1 szt ( JAJ), Sos majonezowy 20 g (JAJ, MLE), Sałata lodowa 10 g, Papryka świeża 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Mandarynka 150g



Dieta łatwostrawna

Kefir 150 g 1 szt (MLE), Chleb mieszany pszenno-żytni 50 g (GLU), Bułka pszenna krojona 50 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE), Jajko gotowane kl. M 1 szt ( JAJ), Sos koperkowy 20 ml (GLU, MLE), Szynka delikatesowa z fileta 30 g ( MLE), Sałata lodowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250ml (GLU, MLE), Mandarynka 150 g

Obiady

29.01.25 ob podst .jpg 29.01.25 ob łatwo .jpg

Dieta podstawowa

Kalafiorowa z zacierką i ziemniakami 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka panierowany 100 g (GLU, JAJ), Surówka wielowarzywna z olejem 150 g (SEL), Marchew oprószana 100 g ( GLU, MLE), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml

Dieta łatwostrawna

Jarzynowa z zacierką i ziemniakami 350 ml (GLU, JAJ, MLE, SEL), Ziemniaki z koperkiem 180 g, Filet z kurczaka gotowany 100 g, Sos pietruszkowy 80 ml ( GLU, MLE), Marchew oprószana 150 g ( GLU, MLE), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml

Powrót na początek strony