Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.24
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kasza kukurydziana na mleku 400 ml ( MLE),Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU),Masło 83% tł. 15 g (MLE),Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem truskawkowy 25 g 1 szt,Sałata zielona masłowa 10 g,Pomidor 100 g,Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Banan 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE),Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g(GLU),Masło 83% tł. 20 g (MLE),Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE),Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 gtrójkąt 1 szt (MLE),Sałata zielona masłowa 10 g, Pomidor 100 g, Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru 250ml (GLU, MLE) |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Dyniowa z makaronem i ziemniakami350 ml (GLU, MLE, SEL),Ziemniaki z koperkiem 180 g,Filet z ryby smażony (Morszczuk) 100 g(GLU, JAJ, RYB),Surówka z czerwonej kapusty z olejem150 g,Szpinak gotowany z olejem 100 g,Kompot owocowy z jabłkami z cukrem250 ml
|
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Dyniowa z makaronem i ziemniakami350 ml (GLU, MLE, SEL),Ziemniaki z koperkiem 200 g, Filet z ryby pieczony (Morszczuk) 100 g(RYB),Surówka z czerwonej kapusty z olejem200 g,Kompot owocowy z jabłkami bez cukru250 ml,Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU),Masło 83% tł. 5 g (MLE),Ser żółty 20 g (MLE),Papryka świeża 20 g
|