Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.20

Śniadania

20.01.2025 sn pod .jpg 20.01.2025 sn cuk .jpg

Dieta podstawowa

Kefir 150 g 1 szt (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU) Chleb razowy żytnio- pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Miód 25 g 1 szt Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Rukola 20gPomidor 80 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Banan 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Kefir 150 g 1 szt (MLE) Chleb razowy żytnio- pszenny 100 g
(GLU) Masło 83% tł. 15 g (MLE) Twaróg półtłusty plastry 60 g  (MLE) Filet kruchy 40 g Rukola 20 g Pomidor 80 g Herbata czarna z cytryną bez cukru 250ml

Obiady

20.01.2021 ob pod.jpg 20.01.2025 ob cuk .jpg

Dieta podstawowa I zestaw

Jarzynowa z ryżem i ziemniakami 350 ml (MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i twarogiem 300 g (GLU, MLE)
Surówka z kapusty pekińskiej  olejem # 150 g Bukiet warzyw gotowanych (marchew,kalafior, brokuł) 100 g Kompot owocowy z jabłkami z cukrem 250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych

węglowodanów

Brokułowa z ryżem i ziemniakami 350 ml (MLE, SEL)Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i twarogiem 300 g (GLU, MLE) Surówka z kapusty pekińskiej  olejem # bez cukru 200 g Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml Pomarańcza 150 g

Powrót na początek strony