Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.20
Śniadania |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa Kefir 150 g 1 szt (MLE) Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU) Chleb razowy żytnio- pszenny 30 g ( GLU)Masło 83% tł. 15 g (MLE) Miód 25 g 1 szt Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE) Rukola 20gPomidor 80 g Herbata czarna z cytryną, z cukrem 250 ml Banan 150 g |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Kefir 150 g 1 szt (MLE) Chleb razowy żytnio- pszenny 100 g |
Obiady |
|
![]() |
![]() |
Dieta podstawowa I zestaw Jarzynowa z ryżem i ziemniakami 350 ml (MLE, SEL) Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i twarogiem 300 g (GLU, MLE) |
Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajanlych węglowodanów Brokułowa z ryżem i ziemniakami 350 ml (MLE, SEL)Makaron pełnoziarnisty ze szpinakiem i twarogiem 300 g (GLU, MLE) Surówka z kapusty pekińskiej olejem # bez cukru 200 g Kompot owocowy z jabłkami bez cukru 250 ml Pomarańcza 150 g |