Zdjęcia posiłków z dnia 2025.01.17

Śniadania

17.01.25 śn podst .jpg 17.01.25 śn cukrz .jpg

Dieta podstawowa

Zacierka na mleku 400 ml (GLU, JAJ, MLE),Chleb mieszany pszenno-żytni 70 g ( GLU), Chleb razowy żytnio-pszenny 30 g ( GLU),Masło 83% tł. 15 g (MLE),Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE), Dżem brzoskwiniowy 25 g 1 szt,Sałata zielona masłowa 10 g,Pomidor 100 g,Kawa zbożowa z mlekiem z cukrem 250 ml ( GLU, MLE), Pomarańcza 150 g

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Maślanka naturalna 330 ml 1 szt(MLE),Chleb razowy żytnio-pszenny 100 g(GLU),Masło 83% tł. 15 g (MLE), Twaróg półtłusty plastry 70 g ( MLE),Ser kremowy topiony z ziołami 22,5 gtrójkąt 1 szt (MLE), Sałata zielona masłowa 10 g,Pomidor 100 g,Kawa zbożowa z mlekiem bez cukru250 ml (GLU, MLE)

Obiady

17.01.2025ob podst.jpg 17.01.2025 ob cukrz.jpg

Dieta podstawowa

Krupnik jęczmienny z ziemniakami350 g (GLU, MLE, SEL),Ziemniaki z koperkiem 180 g,Kotlet rybny pieczony 100 g ( GLU,JAJ, RYB),Surówka z kapusty kiszonej z olejem150 g,Warzywa po grecku 100 g (GLU,SEL), Kompot owocowy z jabłkami z cukrem250 ml

Dieta z ograniczeniem łatwoprzyswajalnych węglowodanów

Kalafiorowa z ryżem i natką pietruszki350 ml (GLU, MLE, SEL),Ziemniaki z koperkiem 180 g, Kotlet rybny pieczony 100 g ( GLU,JAJ, RYB), Sos pietruszkowy 80 ml (GLU, MLE), Surówka z kapusty kiszonej z olejemb/c 200 g,Kompot owocowy z jabłkami bez cukru250 ml, Chleb razowy żytnio-pszenny 50 g(GLU), Masło 83% tł. 5 g (MLE), Ser żółty 20 g (MLE), Papryka świeża 20 g

Powrót na początek strony